Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Boek Caring for Parrots

€ 12,40 € 0,- € 2,60 € 0,- 0% 21% 0% € 15,-

eigenschappen

leveringop voorraad

omschrijving

Wat elke papegaaien eigenaar en dierenarts moet weten om deze intelligente en sociale vogels gezond en gelukkig te houden.

Het boekje bevat informatie over: de achtergronden, voeding, huisvesting, verzorging, gedrag, gezondheid, welzijn en specifieke zaken gerelateerd aan papegaaien, evenals begeleiding bij het voorkomen en oplossen van gedragsproblemen.

Het is belangrijk om je ervan bewust te zijn dat papegaaien en parkieten (afhankelijk van de soort) heel oud kunnen worden en daardoor, meerdere generaties in dezelfde familie kunnen blijven. Zo werd de Adviespraktijk voor Vogels bijvoorbeeld bezocht door de 3de generatie van een familie, waarbij werd vastgesteld dat hun papegaai al 99 jaar deel uitmaakte van de familie. De overgrootvader had de volwassen vogel 99 jaar geleden vanuit Afrika meegenomen naar Nederland. Dit betekent dat die vogel al ouder dan 99 jaar was. Hetzelfde geldt voor valkparkieten die 35 jaar leefden en amazones, kaketoes van in de 80.

De zorg voor een papegaai of parkiet vergt dus een levenslange commitment. Probeer dus alle mogelijke informatie over papegaaien te verzamelen om zo goed mogelijk voor jouw gevederde vriendjes te kunnen zorgen. 

Het boekje 'Caring for Parrots' is een handzaam boekje boordevol informatie die jou echt de juiste handvatten geeft om jouw gevederde vriendjes de juiste verzorging te kunnen bieden. In het boekje zijn ook meerdere QR codes opgenomen met links naar extra informatie, zoals video's met meer achtergrond informatie en toegang tot de digitale boeken:

  • 'Avian Medicine, Principles and Application' door Ritchie, Harrison & Harrison
  • 'Clinical Avian Medicine vol. 1 & volume 2' by Harrison & Lightfoot. 

De inhoud van deze boeken wordt binnen de vogelgeneeskunde als zeer waardevol beschouwd.

 

ISBN: 978-90-90-37709-4
Auteur: Drs. Jan Hooimeijer (DVM RPBC Avian Veterinarian Recognized Parrot Behavior Consultant)
Voorwoord door: Greg J. Harrison (DVM, DABVP (Avian- retired), Dip Emeritus ECZM (Avian), Founder of and first president of the Association of Avian Veterinarians).

 

Let op: het boekje bevat tevens expliciete beelden van aandoeningen waar een papegaai of parkiet mee te maken kan krijgen wanneer de juiste verzorging en/of voeding ontbreekt.