Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Retouren

Hoe gaat een retourzending in zijn werk?

Wanneer je een bestelling retourneert, gaat dit volgens onderstaande procedure.

14 dagen afkoelingsperiode

Bij De Papegaaienwerkplaats kun je een artikel altijd binnen 14 dagen ruilen of retourneren. Je dient dus binnen deze periode melding te maken, terwijl het product wel buiten deze periode retour mag komen. Je hebt 14 dagen de tijd om na de melding de producten terug te sturen. Deze afkoelingsperiode gaat in op de dag ná aflevering van het pakket. De retourartikelen dienen zo origineel en oorspronkelijk als mogelijk te zijn verpakt. De retourartikelen mogen niet gemonteerd en/of gebruikt zijn geweest.
 
Bij transportschade verzoeken wij jou, dit uiterlijk 1 dag na ontvangst, of de ontdekking van het defect, per e-mail te melden aan klantenservice@papegaaienwerkplaats.nl. Bij ontvangst dient gecontroleerd te worden of de levering compleet is. Bij transportschade zullen de verzendkosten van de heenzending worden vergoed indien de gehele order geretourneerd wordt. Voordat je een artikel retour zendt vragen wij om in het bezit te zijn van een retournummer (RMA nummer Return Material Authorization). Je kunt een RMA nummer aanvragen door het stappenplan te volgen. Je krijgt het gehele aankoopbedrag, zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen vanaf het moment van ontbinding, na ontvangst door de Papegaaienwerkplaats van de retourgoederen, gestort op jouw rekening.

Retourprocedure

De bestelling dient na het ontvangen van de retourbon z.s.m. retour gestuurd te worden. Retourneer de retourartikelen indien mogelijk in de originele verpakking en onbeschadigd. Ga zorgvuldig om met de verpakking van een artikel. Wij verzoeken om geen teksten te schrijven op de originele verpakking en geen stickers of plakband te plakken op de originele verpakking. Verpak de retourartikelen altijd in een omdoos om transportbeschadiging tegen te gaan. Op de retourzending dient duidelijk het retour adres zichtbaar te zijn. Problemen met de verzending, bij of door het bedrijf dat zorg draagt voor de verzending naar ons, zijn voor risico van de klant. Bewaar daarom altijd het verzendbewijs.

Stappenplan retouren.

Wil een artikel retourneren? Volg dan het onderstaande stappenplan:

 1. Log in onder jouw account op papegaaienwerkplaats.nl en klik rechtsboven op account, om je accountgegevens te bekijken.
 2. Scrol naar beneden op de pagina, daar zie je een overzicht van je bestelhistorie. Klik daar bij de betreffende bestelling op de knop “meer informatie”.
 3. De details van die bestelling zullen dan zichtbaar worden, klik rechtsboven op de knop “terugsturen”.
 4. Er verschijnt een melding in beeld, die vraagt of je zeker weet of je (een deel van) de bestelling wilt annuleren. Klik OK.
 5. Vul nu in welk artikel van de bestelling retour gezonden wordt, op welk rekeningnummer het bedrag retour gestort mag worden en geef de reden van retournering aan. Klik vervolgens op de knop “verzenden”.
 6. Je ontvangt op het bij ons bekende e-mailadres een e-mail dat we de retouraanvraag hebben ontvangen.
 7. Er zal een melding met jouw verzoek naar De Papegaaienwerkplaats verzonden worden.
 8. Een medewerker van De Papegaaienwerkplaats zal jouw aanvraag behandelen, indien het product geretourneerd kan worden zal de medewerker jou per e-mail een retourbon (RMA formulier) en een retour adresbon toezenden.
 9. Print jouw retourbon (RMA formulier), vul deze volledig in en stop deze in de doos van je retourzending.
 10. Verpak de goederen en plak de retour adresbon duidelijk zichtbaar op buitenkant van de retourzending.
 11. Geef de retourzending af bij een PostNL punt bij jou in de buurt.
 12. Na ontvangst door De Papegaaienwerkplaats van jouw retourzending, zal gecontroleerd worden of de zending fysiek aan de voorwaarden voldoet. Je zal via een mail notificatie op de hoogte worden gebracht dat wij de zending ontvangen hebben.

Mocht De Papegaaienwerkplaats alles correct ontvangen hebben, dan zal het volledige aankoopbedrag terugbetaald worden.
 
Is het geleverde artikel defect? Lees dan eerst Garantie en defecten.