Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Wat eet jouw papegaai dagelijks?

De juiste voeding voor je papegaai kiezen is een belangrijk onderdeel van de verzorging van je gevederde vriendje. Hoe beter de kwaliteit van de voeding, hoe gezonder, vrolijker en weerbaarder jouw vogel zal zijn.

Over het algemeen is er nog steeds het misverstand dat papegaaien en parkieten alleen zaadeters zijn. Dierenwinkels liggen daardoor ook overvol met zakken Papegaaien- en parkieten voer dat als hoofdbestanddeel alleen maar zaden bevat. Bij De Papegaaienwerkplaats vinden wij dat heel jammer, omdat zaadmengels veel essentiële voedingsstoffen missen of in de verkeerde verhouding aanwezig zijn.

Het dagelijks eten van een zaadmengsel door een papegaai is vergelijkbaar met het dagelijks eten van fast food door mensen. Niet erg gezond dus en op de lange termijn gewoon schadelijk voor de gezondheid.
 
Wil jij jouw papegaai of parkiet in topconditie houden? Bied dan een complete voeding aan, dit vind je eigenlijk alleen maar in pelletvoer. Er zijn verschillende merken dierenvoeding die pelletvoeding aanbieden, waarbij de een beter is dan de ander. Verdiep je daarom in de verschillende merken en de samenstelling ervan, zodat je een weloverwogen keuze kan maken.
 
Wanneer je jouw papegaai of parkiet een goede voeding geeft zul je dit ook zien aan het uiterlijk van je maatje. De algehele kwaliteit van de veren en huid wordt beter en de kleuren worden dieper en rijker. Eigenlijk net als bij ons mensen…want als wij te eenzijdig eten wordt ons gelaat ook grauwer, het haar dunner en nagels breekbaarder.

 

Wij geven Harrison’s Bird Food

Bij De Papegaaienwerkplaats geven wij onze eigen vogels alleen maar Harrison’s Bird Food, een zeer complete voeding waar alle benodigde voedingsstoffen aanwezig zijn. Het wordt in verschillende vormen en samenstellingen verkocht, zodat er voor alle papegaaien en parkieten altijd een passende oplossing is. Bijkomend voordeel is dat alle ingrediënten biologisch geteeld zijn en dus ook geen bestrijdingsmiddelen bevatten. Meer informatie over deze voeding vind je op de website van Harrison’s Bird Food. Wil je dit voer kopen, dan kun je daarvoor terecht bij de betere dierenspeciaalzaken, je kunt het bestellen bij jouw vaste dierenarts of online kopen, o.a. in de webshop van de Adviespraktijk voor vogels.

Tip: houd dagelijks bij wat je geeft

Het is verstandig om dagelijks bij te houden welke voeding (en welke hoeveelheid) je aan je papegaai of parkiet geeft. Zo bewaar je het overzicht en kun je altijd alles nog eens nalezen. Bij De Papegaaienwerkplaats hebben wij daarvoor een heel mooi en handig Papegaaienlogboek vormgegeven.
 
Het Papegaaienlogboek is een handzame map, waarin je van dag tot dag alles kan bijhouden (niet alleen de voeding en extraatjes, maar ook het gewicht van je vogel, wat je die dag samen gedaan hebt en meer). Ook vind je hierin handige tips en overzicht bladen. Bekijk het logboek in onze shop voor meer info of om het direct te bestellen.