Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Buiten spelen

Stel je voor dat je zelf nooit meer naar buiten mag. Je wordt al gek bij de gedachte, toch?
Nou dat geldt ook voor jouw gevederde maatje. Voor hun fysieke en mentale gezondheid is het echt niet goed om altijd binnen te zitten.

Zo moeten ze voldoende lichaamsbeweging krijgen, hebben ze zonlicht nodig om vitamine D aan te maken en biedt het buiten zijn de nodige afleiding en verrijking. Buiten kunnen ze dieren en insecten bekijken, door het gras lopen, takken slopen, geluiden waarnemen en de seizoenen bewust meemaken, hiermee wordt de intelligentie gestimuleerd. Door je papegaai of parkiet dagelijks mee naar buiten te nemen, neem je ze pas echt serieus in hun behoeftes.

Doe je vogel dus een groot plezier en biedt ze dagelijks (ook in de winter) de gelegenheid om even “buiten te spelen”. Ga met ze wandelen, fietsen, boodschappen doen of zet ze lekker op een speelboompje of in een buitenverblijf in de tuin.
 
Let er tijdens hele koude en hele warme dagen wel op dat je vogel niet blootstelt aan oververhitting of onderkoeling. Biedt altijd de gelegenheid om te schuilen en neem ze op tijd weer mee naar binnen!

Tip: houd dagelijks de buitenactiviteiten bij

Het is goed om dagelijks bij te houden of je papegaai of parkiet zijn/haar naar buiten geweest is. Zo wordt het sneller een onderdeel van je vaste routine en bewaar je het overzicht. Bij De Papegaaienwerkplaats hebben wij daarvoor een heel mooi en handig Papegaaienlogboek vormgegeven.
 
Het Papegaaienlogboek is een handzame map, waarin je van dag tot dag alles kan bijhouden (niet alleen het buitenspelen, maar de voeding, extraatjes, het gewicht van je vogel en meer). Ook vind je hierin handige tips en overzicht bladen. Bekijk het logboek in onze shop voor meer info of om het direct te bestellen.