Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Tropenrooster

Loekie droogt zichzelf wel even af

Het is heet in Nederland, bloedheet! Wat doen jullie voor verkoeling? En welke verkoeling bied je jouw gevederde vriendjes? Want net als wij vinden ze die Nederlandse hitte veel te warm en hebben ook zij voldoende verkoeling nodig.
 
Dus wat doe jij nu het zo warm buiten is? Waarschijnlijk niet veel meer dan aan het zwembadje liggen of binnen met de airco aan zitten. Een tropenrooster dus, activiteiten aangepast aan het weer. Bied jouw vogels dezelfde luxe en zet ze met deze temperaturen alleen buiten wanneer je ze voldoende schaduw en verkoeling kunt bieden. Regelmatig natsproeien is nu echt geen overbodige luxe, want zelfs in de schaduw lopen de temperaturen nu snel op. En geloof ons, een lekkere sproeibeurt vinden ze echt heerlijk! Dus sproei ze maar lekker nat, want voor je het weet zijn ze alweer helemaal droog.
 
Houd ze ook extra goed in de gaten met deze temperaturen, zit jouw papegaai of parkiet helemaal strak (veren helemaal glad en dicht tegen het lijf), met de vleugels een stukje van het lijfje af en een open snavel? Dan heeft hij/zij het echt veel te warm! Met deze houding probeert jouw vogel nu zo veel mogelijk het lichaam te verkoelen maar heeft nu echt een handje hulp van jou nodig. Laat je vogel(s) dus nooit onbeheerd met deze temperaturen, want voor je het weet ben je te laat met reageren. Heb je een schaduwarme tuin? Houd je papegaai of parkiet dan liever even binnen, want jouw gevederde vriendje kan echt niet met zijn koppie in de volle zon zitten!
 
Ook hier hebben we een tropenrooster ingevoerd. In de ochtenden zijn we te vinden in de werkplaats en werken wij hard aan onze voorraad en verwerken wij de binnengekomen orders. ’s middags zoeken we de verkoeling in huis op en proberen we niet meer veel te bewegen. Ook onze papegaaien blijven overdag even binnen, totdat het in de avond weer wat afkoelt, dan gaan met zijn allen nog even lekker genieten van een heerlijke zomeravond.

Max zoekt de verkoeling in de schaduw van een handdoekje

Max zoekt de verkoeling in de schaduw van een handdoekje

Loekie zoekt het hoger op maar blijft uiteraard onder de parasol

Loekie zoekt het hoger op maar blijft uiteraard onder de parasol