Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Maak kennis met Boyke

Boyke is een witbuik Caique en zo gek als een deur. Toen we haar in huis haalde dachten we dat ze een man was (vandaar ook haar naam) maar later bleek ze toch een pop te zijn. Ach ja wat maakt het uit…

Caiques kun je niet vergelijken met andere papegaaiensoorten, ze zijn zo anders in hun gedrag! Het zijn meer aapjes met al hun klim- en klauterkunsten. Een Caique is een ontzettend leuk dier om in huis te hebben. Maar weet voordat je eraan begint…ze kosten ook behoorlijk wat energie! Je moet ze constant in de gaten houden, want niks is voor hen te moeilijk, te eng of te uitdagend. En hun gedrag kan echt van het ene op het andere moment omslaan van super lief naar mega bitchy!
 
Bij Boyke lijkt het af en toe wel alsof ze geen papegaai is, maar een roofvogel. Ze is voor de duvel niet bang en probeert dan ook het hele huis te terroriseren. De honden (een Duitse Dog, Griekse godin/natuurras en een heel mannelijke Chihuahua) en ook de kat, hebben niks te vertellen in dit huishouden. Ze zijn allemaal stuk voor stuk de bediendes van Koningin Boyke. Een apart gezicht, kunnen we jullie vertellen!
 
Maar ze kan ook heel lief voor ze zijn hoor! Zo speelt ze héél graag met Max (de Chihuahua), dan liggen ze samen op de grond te rollebollen en te stoeien. En ook voor ons is ze lief, maar probeer niet haar speeltjes af te pakken, want dan weet je het wel...!