Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Happy Sunday op wereld dierendag.

Het is niet te ontkennen, het is herfst! Het waait, het regent en het zonnetje laat zich maar af en toe zien. Dus wij zitten vandaag lekker binnen. Onze gevederde vriendjes hebben net een nieuw speeltje cadeau gehad dus die vermaken zich wel! 

Zondag 4 oktober 2020, Wereld Dierendag! Een dag dat iedereen even zijn huisdier(en) een extra knuffel geeft of verrast met iets lekkers of een leuk nieuw speeltje. Wij horen regelmatig, “Ik doe niet aan dierendag, ik verwen mijn dieren alle dagen van het jaar” en uiteraard vinden wij dat iedereen dat zou moeten doen. Van een huisdier krijg je onvoorwaardelijke liefde, dus die verdienen ze ook dagelijks terug te krijgen. Maar wat is er mis met een speciale dag waarop ze nog wat extra in het zonnetje gezet worden? Wij vieren toch ook onze verjaardag, Vader- en Moederdag, Kerstmis enz.? Dat zijn toch ook allemaal dagen waarop we extra in het zonnetje gezet worden met cadeautjes en lekkernijen? Dus onze huisdieren verdienen op zijn minst ook 1x per jaar zo’n speciale dag!


Hoe die dag er hier uit ziet?

Lekker langzaam, een lazy zondag waarop we met een kop thee en een boekje op de bank kruipen. De vogels zijn lekker gedoucht en hebben allemaal een nieuw speeltje gekregen dat met veel enthousiasme ontvangen werd. “NIEUW SLOOPMATERIAAL!” Hoor je ze gewoon denken…
 
Er zijn vogels die kunnen uren aan de kraaltjes likken, anderen gaan als een shredder te keer waardoor het speeltje binnen no time onherkenbaar is en dan heb je van die vogels (zoals onze Max) die meer oog hebben voor de “accessoires”. Alle speeltjes van de Papegaaienwerkplaats hebben namelijk een eigen naam en die naam wordt altijd aan het speeltje bevestigd middels een lederen naamplaatje. En juist dat naamplaatje, dat vindt Max het leukste, lekker uren knabbelen op het leder totdat het helemaal soepel is.
 
Bekijk het filmpje maar eens, dan zie je hoe lang hij dat kan volhouden.
 
Wij gaan weer verder met genieten.
Fijne zondag allemaal!