Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

De opstartfase

Van een gedachte die gedeeld werd in een WhatsApp berichtje, tot een volledig businessplan. Iets dat we jaren geleden toen we met elkaar kennis maakten nog niet konden voorzien.

Wij zijn een groep van 4 vrienden die al jaren dezelfde hobby erop nahouden: het houden van onze gevederde vriendjes. En al die tijd zetten wij ons er al voor in om dat zo goed mogelijk te doen. We proberen andere mensen te informeren over alles dat er komt kijken bij het houden van een papegaai of parkiet. We vertellen over voeding, huisvesting, gevaren, verrijking, etc. Ook steunen we organisaties die zich inzetten voor het behoud van de papegaai en parkiet in de natuur.
 
Belangrijk onderdeel bij de verzorging van papegaaien en parkieten is het stimuleren van de intelligentie. Het aanbieden van speelgoed en dit regelmatig vernieuwen en veranderen draagt daaraan bij. Daarom geven wij onze vogels graag regelmatig wat nieuws om mee te spelen en om te slopen. Maar bij de aankoop daarvan liepen we vaker tegen problemen aan. Want het speelgoed dat je kant en klaar in de dierenspeciaalzaken kunt kopen is vaak helemaal niet papegaaivriendelijk. Er zitten gevaarlijk onderdelen aan (bv. verzinkte kettinkjes), er is katoentouw gebruikt, of er zitten delen aan waar een vogel gemakkelijk (bv. met een nageltje) in kan blijven hangen.  
 
We haalden daarom deze speeltjes vaak uit elkaar om de gevaarlijke delen te verwijderen en te vervangen met veilige materialen. Dat resulteerde er uiteindelijk in dat we helemaal geen kant en klaar speelgoed meer kochten, maar alleen losse onderdelen om zelf speelgoed mee te maken.
 
Al snel kregen wij van mensen om ons heen, de vraag of we ook voor hun vogels speelgoed wilden maken. Zij hadden er zelf de tijd of zin niet voor. Zodoende begon het werk toe te nemen en werd onze plek aan de keukentafel al vrij snel verruild voor een heuse werkplaats met werkbanken, grof en fijn gereedschap en een draaibank.
 
En toen kwamen we op een punt dat we dachten: “dit moeten we groter aanpakken”. En zo ontstond De Papegaaienwerkplaats. Eerst als een voorzichtig voorstel via Whatsapp: “hé, zullen we misschien….”, maar al snel uitgewerkt tot een serieus plan. Een volwaardige webshop waarin iedereen terecht kan voor verantwoord speelgoed voor zijn/haar papegaai en parkiet en tegelijkertijd ook nog wat leuks kan scoren voor zichzelf, het interieur of om aan iemand cadeau te doen. Alles gemaakt van mooie, natuurlijke, degelijke en papegaaivriendelijke materialen zoals natuurhout, henneptouw en leer.
 
En als je eenmaal dat besluit genomen hebt, dan gaan de radertjes draaien en slaat het hoofd regelmatig op hol. Het liefst wil je meteen van start, de website live zetten en iedereen ervan op de hoogte stellen. Maar we wilden het goed doen, geen half werk leveren, dus eerst flink bikkelen…
 
Want wat moest er veel gebeuren, het assortiment bepalen, prototypes maken en testen, prijzen berekenen, productfoto’s maken, logo ontwerpen, website maken, mailadressen en telefoon regelen, drukwerk ontwerpen, teksten schrijven en nog veel meer!
 
Maar toen het logo eenmaal definitief was, was voor ons het bedrijf al een feit. Want het had opeens een smoel en dat gaf houvast om ook alle andere zaken zo snel mogelijk in orde te maken. Nu dat we klaar zijn om echt van start te gaan, kijken wij trots naar het eindresultaat en verheugen wij ons al helemaal op de bestellingen die wij mogen gaan maken.