Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bobje is een tweedehandsje…

Bobje is een Ara Maracana, een dwergara dus. Zij (ja het is een meisje met een mannelijke naam) is een tweedehands vogel, m.a.w. wij zijn niet haar eerste eigenaar. Haar vorige eigenaar had haar naar zijn ouders gebracht, want de katten van zijn nieuwe vriendin vonden de vogel niet leuk, dus de vogel moest weg.

Helaas hadden die ouders zelf nooit gekozen voor een papegaai en zeker niet voor al het stof dat samen met deze papegaai opeens in huis kwam. Zij hadden hoogglans meubels en al het papegaaienstof was een doorn in hun oog, dus Bob moest ook bij hen weg. Bobje was toen nog maar 1 jaar oud en kwam via via bij ons terecht.
 
Inmiddels is zij 16 jaar en een van de vele papegaaien die niet praat, dat vindt ze niet interessant. Er zijn genoeg Ara Maracana’s die wel praten, dus het is niet zo dat dit soort het niet kan. Maar onze Bob doet er niet aan mee.
 
Maar of Bobje nu wel of niet praat, dat is voor ons niet interessant. Wij wilden haar gewoon een goed huisje bieden, want dat is wat iedere papegaai of parkiet in gevangenschap verdient.

En daarnaast, Bob is gewoon leuk!